Olaszországi ingatlanok adásvétele, bérlete, ipari ingatlan beruházások

Ugyan az olasz ügyvédi irodák nem folytathatnak ingatlan adás-vételi szerződésekre vonatkozó tevékenységet, mert ezen szerződések megszerkesztése és ellenjegyzése közjegyzői hatáskörbe tartozik, az iroda olasz ingatlanokra vonatkozó adás-vételi szerződések kötése során felvilágosító és tanácsadási jellegű tevékenységet vállal. Felkérés esetén az olasz nyelvet nem beszélő magyar Ügyfeleket személyes képviselettel látja el az iroda a szerződéskötéssel kapcsolatos bürokratikus teendők intézése során, elsősorban az előszerződések és az olasz ingatlanokra vonatkozó bérleti szerződések elkészítésekor.

Ezen tevékenységek ellátása során az iroda eljárása kiterjed nemcsak a kontinentális Olaszország, hanem a két fő sziget, Szicília és Szardínia területére is. Mindkét sziget csodálatos befektetési lehetőségekkel és turisztikai vállalkozások beindításához megfelelő ingatlanokkal rendelkezik. Az adásvételt követően lehetőség van felkutatni olyan pályázatokat illetve finanszírozási lehetőségeket, melyek az ingatlanra vonatkozó vállalkozási tevékenységet nagy mértékben segíthetik. Az iroda ezen kutatómunkában is elkíséri Ügyfeleit.

Magyar, román, német és svéd ingatlanpiaci befektetések

Ugyancsak kiemelt területet foglal el az iroda praxisában az olasz befektetők számára igénybe vehető ingatlanjogi tanácsadás és helyi képviselet a magyar, román, német és svéd ingatlanpiac tekintetében. A külföldi ingatlan befektetések során a helyi szakemberek az iroda iránymutatása alapján járnak el.