LAKÁSVÁSÁRLÁS MEDITERRÁN FÖLDÖN

toszkán stílus

Sokan érdeklődnek és egyre többen szánják is rá magukat, hogy a szeles-esős kontinentális klímát maguk mögött hagyva lakásvásárlás céljával nekivágnak a még mindig napfényes Toszkánának. Nem könnyű azonban eldönteni, hol érdemes keresni, mely vidéken olcsóbbak, hol drágábbak az ingatlanok, megbízható-e az ügynök, akinél a tetszetős házat látták és egyáltalán milyen jogi procedúrával jár egy ingatlan vásárlás.

Az olasz lakásvásárlás szabályai több ponton eltérnek a magyartól, formalitásában és a szerződés szerkezetében is, ezért érdemes szakember tanácsát igénybe venni, legalábbis egy előzetes tanácsadás erejéig. Sokszor ugyanis csak a közjegyző előtti eljárásban derülnek ki a kisebb-nagyobb problémák a kiválasztott ingatlannal kapcsolatosan, amely nem kis bosszúságába, keserűségbe és gyakran pénzébe kerül a pórul járt vásárlónak.

Nem feltétlen szerencsés ugyanis mindent elhinni, amit ma az internet által uralt világban kompetenciával és szaktudással nem rendelkező bloggerek és világutazók állítanak vagy posztolnak. Nagyon sok téves információ kering ma is olcsó és rendkívül csábító ingatlan ajánlatokról, befektetési lehetőségekről, amelyeknek azonban legtöbbször semmilyen valóságalapjuk nincs. Vigyázat! Nemcsak sok pénzbe kerülhet, de komoly jogi eljárásokba is torkollhat, ha nem kellően felkészült szakemberek vagy ismeretlenek tanácsára hallgatva vágnak bele egy ingatlan adásvételbe.

Ügyfeleinknek mindig javasoljuk továbbá, hogy lakásvásárlás előtt építész-szakember is vizsgálja meg az ingatlant, illetve annak jogi helyzetét sem érdemes elhanyagolni, mert a bürokrácia később keményen büntetheti az esetleges hibákat, hiányosságokat, amelyek a megfelelő időben még egyszerűbben orvosolhatók lettek volna.

Kisebb befektetéssel azonban igen sok kellemetlenségtől szabadulhat meg és igény esetén még az ingatlan felkutatásában is tudnunk segíteni, vagy megfelelő szakembert javasolni, aki végigkíséri Önöket az adásvétel apró buktatóin. Ahhoz, hogy új otthonát, vállalkozását teljes mértékben tudja élvezni, érdemes precízen és a jogszabályok illetve adótörvények teljes ismeretében eljárni, s ehhez ma már minden lehetőség adott.

Partnereink akciói között ma egy toszkán kisváros főterére néző felújított apartmant és egy felújításra váró kisebb lakást találhatnak, de igény esetén kapcsolatba hozzuk egyéb jellegű ingatlanokkal is, így ránk már csak a szerződés véglegesítésekor lesz szüksége. További részletekért keresse irodánkat!